Piekļūstamība
Aizvērt
Fonta izmērs
100%
150%
200%
Kontrasts
Kontrasts 1
Kontrasts 1
Kontrasts 1
Kontrasts 1
Menu Menu
aizvērt

Jaunumi

2017.gads
2016.gads
2015.gads
2013.gads

16.10.2013.  Nodota ekspluatācijā Engures vidusskolā uzstādītā ugunsdrošības sistēma projekta "Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs" ietvaros. Svinīgajā pasākumā arī piedalījās Šveices vēstnieks Latvijā.

 

01.02.2013. Iztrādātas jaunas Latvijas un Šveices sadarbības programmas publicitātes vadlīnijas un jauns Šveices programmas logo.

14.11.2013. Nodota ekspluatācijā Skrundas novada Rudbāržu internātpamatskolas-rehabilitācijas centrā uzstādīta ugunsdrošības sistēma projekta 14.11.2013. Nodota ekspluatācijā Skrundas novada Rudbāržu internātpamatskolas-rehabilitācijas centrā uzstādīta ugunsdrošības sistēma projekta "Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs" ietvaros.
25.09.2013. Nodotas ekspluatācijā jaunierīkotās ugunsdrošības sistēmas Riebiņu vispārējās izglītības iestādēs projekta 25.09.2013. Nodotas ekspluatācijā jaunierīkotās ugunsdrošības sistēmas Riebiņu vispārējās izglītības iestādēs projekta "Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs" ietvaros. Svinīgajā pasākumā piedalījās Šveices vēstnieks Latvijā.
09.09.2013. Valsts izglītības un attīstības aģentūra (VIAA) aicina akreditētas Latvijas augstskolas un zinātniskās institūcijas pieteikties finansējuma saņemšanai. 09.09.2013. Valsts izglītības un attīstības aģentūra (VIAA) aicina akreditētas Latvijas augstskolas un zinātniskās institūcijas pieteikties finansējuma saņemšanai.
07.08.2013. 31.jūlijā Šveices Konfederācijas viceprezidents un Federālā Ārlietu departamenta vadītājs apmeklēja projekta 07.08.2013. 31.jūlijā Šveices Konfederācijas viceprezidents un Federālā Ārlietu departamenta vadītājs apmeklēja projekta "Vēsturiski piesārņoto vietu sanācija - Sarkandaugavas teritorijā" īstenošanas vietu.
30.01.2013. Ozolnieku novada Ānē tika atklāts Ozolnieku novada multifunkcionālais Jauniešu iniciatīvu centrs. 30.01.2013. Ozolnieku novada Ānē tika atklāts Ozolnieku novada multifunkcionālais Jauniešu iniciatīvu centrs.
Dokuments 25.04.2013. Ceturtdien, 25.aprīlī notika Latvijas un Šveices sadarbības programmas piektā gada sanāksme.
Lejupielādēt Download
Dokuments 22.04.2013. Sabiedrības integrācijas fonds š.g.24.aprīlī organizē Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas "NVO fonds" noslēguma pasākumu.
Lejupielādēt Download
Dokuments Iztrādātas jaunas Latvijas un Šveices sadarbības programmas publicitātes vadlīnijas
Lejupielādēt Download
Dokuments Jauns Šveices programmas logo.
Lejupielādēt Download
2012.gads

Starp Finanšu ministriju un Šveices valdību tika noslēgts pēdējais projekta līgums par atbalstu ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs, tādējādi kontraktējot Šveices programmas finansējumu Latvijai ~33 miljonus latu jeb 100% apmērā vēl pusgadu pirms finansēšanas perioda beigām.

Pēc līguma parakstīšanas notika seminārs par Šveices finansējuma ieguldījumu Latvijas reģionos. Seminārā tika prezentēta tādu projektu īstenošana kā „Mikrokreditēšanas programma", „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazāk attīstītos reģionos", „NVO fonds", „Skolas autobusu projekts" un "Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs".

07.09.2012. Gulbenes novada jauniešu centrs „Bāze” pārtapis par multifunkcionālu jaunatnes iniciatīvu centru Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. 07.09.2012. Gulbenes novada jauniešu centrs „Bāze” pārtapis par multifunkcionālu jaunatnes iniciatīvu centru Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros.
25.07.2012. Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros tika atklāts Dagdas novada Multifunkcionālais Jaunatnes iniciatīvu centrs. 25.07.2012. Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros tika atklāts Dagdas novada Multifunkcionālais Jaunatnes iniciatīvu centrs.
03.07.2012. Alūksnes centrā, Dārza ielā 8a, atklāts Alūksnes multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. 03.07.2012. Alūksnes centrā, Dārza ielā 8a, atklāts Alūksnes multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros.
25.05.2012. Pļaviņu jauniešu iniciatīvu centrs „Ideja” nu ir kļuvis par multifunkcionālu jaunatnes iniciatīvu centru (JIC) ar jaunām iniciatīvām, dažāda vecuma jauniešu aktivitātēm, sadarbības projektiem ar nevalstiskajām organizācijām, iniciatīvas grupām, iestādēm un uzņēmumiem, un tagad tas ir centrs ar mūsdienīgu aprīkojumu un izremontētām telpām. 25. maijā atklātais multifunkcionālais JIC veidots Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. 25.05.2012. Pļaviņu jauniešu iniciatīvu centrs „Ideja” nu ir kļuvis par multifunkcionālu jaunatnes iniciatīvu centru (JIC) ar jaunām iniciatīvām, dažāda vecuma jauniešu aktivitātēm, sadarbības projektiem ar nevalstiskajām organizācijām, iniciatīvas grupām, iestādēm un uzņēmumiem, un tagad tas ir centrs ar mūsdienīgu aprīkojumu un izremontētām telpām. 25. maijā atklātais multifunkcionālais JIC veidots Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros.
15.05.2012. Madonas jauniešu sapnis ir piepildījies – viņiem tagad ir savas telpas pašā Madonas centrā, kultūras nama rekonstruētajā ēkā. 2012. gada 15. maijā tika atklāts Madonas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. 15.05.2012. Madonas jauniešu sapnis ir piepildījies – viņiem tagad ir savas telpas pašā Madonas centrā, kultūras nama rekonstruētajā ēkā. 2012. gada 15. maijā tika atklāts Madonas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros.
10.05.2012. Kandavā tika atklāts multifunkcionāls jaunatnes iniciatīvu centrs. Projekts realizēts Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. 10.05.2012. Kandavā tika atklāts multifunkcionāls jaunatnes iniciatīvu centrs. Projekts realizēts Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros.
13.04.2012. Burtnieku novadā darbību uzsācis multifunkcionālais jauniešu iniciatīvas centrs. Tas Burtnieku novada un apkārtējiem jauniešiem ir liels ieguvums, jo viņiem tagad ir sava vieta, kur aktīvi un saturīgi pavadīt brīvo laiku un gūt jaunas zināšanas un pieredzi. Projekts realizēts Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos 13.04.2012. Burtnieku novadā darbību uzsācis multifunkcionālais jauniešu iniciatīvas centrs. Tas Burtnieku novada un apkārtējiem jauniešiem ir liels ieguvums, jo viņiem tagad ir sava vieta, kur aktīvi un saturīgi pavadīt brīvo laiku un gūt jaunas zināšanas un pieredzi. Projekts realizēts Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos" ietvaros.
13.03.2012. Saldū notika multifunkcionālā jauniešu centra atklāšana. Šis ir jau trešais izveidotais un atklātais multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos 13.03.2012. Saldū notika multifunkcionālā jauniešu centra atklāšana. Šis ir jau trešais izveidotais un atklātais multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos" ietvaros.
17.01.2012. Latvijā tiks veicināta ilgtspējīga sadarbība ar Šveices augstākās izglītības iestādēm un zinātniskajām institūcijām, piesaistot Šveices augstākās izglītības iestāžu un zinātnisko institūciju personālu, kuri pasniegs lekcijas vai dalīsies zinātniskās darbības pieredzē Latvijas augstskolās un zinātniskajās institūcijās. Šā mērķa īstenošanai 2012.gada 17.janvārī, valdībā apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts „Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas 17.01.2012. Latvijā tiks veicināta ilgtspējīga sadarbība ar Šveices augstākās izglītības iestādēm un zinātniskajām institūcijām, piesaistot Šveices augstākās izglītības iestāžu un zinātnisko institūciju personālu, kuri pasniegs lekcijas vai dalīsies zinātniskās darbības pieredzē Latvijas augstskolās un zinātniskajās institūcijās. Šā mērķa īstenošanai 2012.gada 17.janvārī, valdībā apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts „Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas "Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā" apakšprojektu iesniegumu atklāta konkursa nolikums".
Dokuments 19.-21.09.2012. Šveicē tika organizēts seminārs „No finansējuma piešķīruma līdz ieviešanai”.
Lejupielādēt Download
Dokuments 15.06.2012. Noslēdzās piecu gadu Latvijas un Šveices sadarbības programmas finansēšanas periods, kas ir rezultējies divpadsmit apstiprinātos projektos par kopējo summu ~33 miljoni latu jeb 100% apmērā no Latvijai piešķirtā finansējuma.
Lejupielādēt Download
Dokuments 01.02.2012. Līdz ar līguma par ugunsdrošības pasākumiem parakstīšanu noslēdzas Šveices finansējuma piešķiršanas periods.
Lejupielādēt Download
Dokuments „Mikrokreditēšanas programma"
Lejupielādēt Download
Dokuments „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazāk attīstītos reģionos"
Lejupielādēt Download
Dokuments „NVO fonds"
Lejupielādēt Download
Dokuments „Skolas autobusu projekts" un "Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs"
Lejupielādēt Download
Dokuments Informāciju par visiem Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros īstenotajiem projektiem lūdzam skatīt šeit.
Lejupielādēt Download
2011.gads

14.01.2011. Ir piegādāti visi 110 autobusi skolnieku pārvadāšanai 59 pašvaldībām projekta „Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” ietvaros. Atbilstoši iepirkuma rezultātiem SIA Domenikss 27 paš­valdī­bas nodrošināja ar 37 Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI autobusiem, kuros ir 19 pa­sa­žieru sēdvietas un 35 pašvaldībām piegādāja 42 Mercedes-Benz Intouro au­tobusus. Savukārt piegādātāju apvienība, kurā ietilpst SIA La­tur­sus (Latvija), UAB Salociai ir Partneriai (Lietuva) un BMC Sanayi ye Ticaret (Turcija), piegādāja 31 BMC Probus 215 SCB markas autobusu 22 novadu pašvaldībām.

 

21.12.2011. tika atvērts otrais multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros - Ilūkstes novada Multifunkcionālais Jaunatnes iniciatīvu centrs. 21.12.2011. tika atvērts otrais multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros - Ilūkstes novada Multifunkcionālais Jaunatnes iniciatīvu centrs.
02.12.2011. tika atklāts Tukuma novada multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs, kas tika izveidots Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. Projekta ietvaros plānots izveidot 17 multifunkcionālus jauniešu iniciatīvu centrus dažādās Latvijas pašvaldībās. Nākamo jaunatnes iniciatīvu centru plānots atklāt Ilūkstē 2011.gada 21.decembrī. 02.12.2011. tika atklāts Tukuma novada multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs, kas tika izveidots Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. Projekta ietvaros plānots izveidot 17 multifunkcionālus jauniešu iniciatīvu centrus dažādās Latvijas pašvaldībās. Nākamo jaunatnes iniciatīvu centru plānots atklāt Ilūkstē 2011.gada 21.decembrī.
Dokuments 19.12.2011. Sāk aprīkot Latvijas tiesas ar video konferences un skaņas ieraksta iekārtām.
Lejupielādēt Download
Dokuments 23.11.2011. Noslēgti papildus apakšprojektu īstenošanas līgumi Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „NVO fonds” ietvaros.
Lejupielādēt Download
Dokuments 09.11.2011. Mikrokreditēšanas programmas pirmajā mēnesī izsniegti mikrokredīti 145 tūkstošu latu apmērā.
Lejupielādēt Download
Dokuments 16.09.2011. Stājas spēkā 06.09.2011. Ministru Kabineta noteikumi Nr.698 par mikro aizdevumiem un grantiem Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros. Hipotēku banka programmas realizāciju uzsāk 19.09.2011.
Lejupielādēt Download
Dokuments 21.06.2011. Starp Finanšu ministriju un Šveices valdību noslēgts projekta līgums par „Mikrokreditēšanas programmas” īstenošanu, kuras ietvaros Latvijas Hipotēku un zemes banka uzņēmējiem mikroaizdevumos izsniegs 4,4 miljonus latu.
Lejupielādēt Download
Dokuments 30.05.2011. Konfederācijas vēstniece Latvijā Gabriela Nuci Sulpicio (Gabriela Nützi Sulpizio) un Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aleksandrs Antonovs parakstīja Latvijas – Šveices sadarbības programmas projektu līgumus par aptuveni 3 miljonu latu finansējuma piešķiršanu jauniešu centru izveidei Latvijā un īstermiņa grantiem Šveices pētniekiem lekciju lasīšanai un pieredzes apmaiņai Latvijas augstskolās un zinātniskajās institūcijās.
Lejupielādēt Download
Dokuments 17.03.2011. Šveices Konfederācijas vēstniece Latvijā Gabriela Nuci Sulpicio (Gabriela Nützi Sulpizio) un Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumos Aleksandrs Antonovs parakstīja Latvijas-Šveices sadarbības programmas projekta līgumu par projekta „Vēsturiski piesārņoto vietu sanācija - Sarkandaugavas teritorijā” ieviešanu.
Lejupielādēt Download
Dokuments 27.01.2011. notika oficiālā Šveices vēstniecības pieņemšana par Latvijas un Šveices sadarbības programmu, kurā piedalījās programmas vadībā iesaistīto institūciju pārstāvji – vadošā iestāde Finanšu ministrija, nozaru ministrijas, projektu īstenotāji, kā arī uzraugošās institūcijas, lai pārrunātu Šveices sadarbības programmas īstenošanas gaitu 2010. gadā.
Lejupielādēt Download
2009.gads

16.11.2009. Parakstīts otrais Projekta sagatavošanas fonda līgums par projekta „Pētījums par jauniešu apmācību vajadzībām un interesēm attālos vai mazattīstītos reģionos” īstenošanu. Līgums par projekta īstenošanu noslēgts starp Finanšu ministriju kā Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadošo iestādi un Izglītības un zinātnes ministriju kā finansējuma saņēmēju. Projekta mērķis ir veikt izpēti par jauniešu apmācību vajadzībām un interesēm, lai sniegtu rekomendācijas jauniešu centru izveidei un apmācību programmām, kas nepieciešamas projekta pieteikuma „Atbalsts jaunatnes politikas attīstībai attālos vai mazattīstītos Latvijas reģionos” sagatavošanai. Projekta kopējās izmaksas ir 38 824 Šveices franku, kur Latvijas un Šveices sadarbības programmas grants no Projekta sagatavošanas fonda sastāda 33 000 Šveices franku. Projekta ieviešanas periods ir seši mēneši.

 

02.03.2009. Parakstīts pirmais Projekta sagatavošanas fonda līgums par projekta „Sagatavošanās pasākumi projekta „Vēsturiski piesārņoto vietu sanācija Sarkandaugavas teritorijā” ieviešanai” īstenošanu. Līgums par projekta īstenošanu noslēgts starp Finanšu ministriju kā Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadošo iestādi un Bīstamo atkritumu pārvaldības valsts aģentūru kā finansējuma saņēmēju. Projekta mērķis – veikt izpēti par vēsturiskā piesārņojuma apjomu un raksturu Sarkandaugavā un izstrādāt atbilstošu dokumentāciju, kas nepieciešama projekta pieteikuma „Vēsturiski piesārņoto vietu sanācija Sarkandaugavas teritorijā” sagatavošanai. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 117 000 Šveices franku, kur Latvijas un Šveices sadarbības programmas grants no Projekta sagatavošanas fonda sastāda 99 450 Šveices franku. Projekta ieviešanas periods ir seši mēneši.

 

21.01.2009. Parakstīts Latvijas un Šveices sadarbības programmas Tehniskās palīdzības fonda un Projektu sagatavošanas fonda līgums.

 

Dokuments 11.12.2009. Parakstīts līgums par Latvijas - Šveices sadarbības programmas NVO fonda uzsākšanu
Lejupielādēt Download
Dokuments 11.08.2009. Parakstīti vēl divi Latvijas-Šveices sadarbības programmas Projektu līgumi
Lejupielādēt Download
Dokuments 25.06.2009. Parakstīts pirmais Latvijas un Šveices sadarbības programmas Projekta līgums
Lejupielādēt Download
2008.gads

23.12.2008. Šveices kompetentās iestādes apstiprinājušas projekta izklāstus

 

03.10.2008. Visi saskaņotie projektu izklāsti ir iesniegti apstiprināšanai Šveices vēstniecībā Latvijā

 

25.07.2008. Saskaņoti pirmie projektu pieteikumi Latvijas-Šveices sadarbības programmai